Omtale

Øystein studerte sang ved Norges Musikkhøgskole i 1997-2002, deretter ved Statens Operahøgskole (KHIO) i 2002-2005.

 

Høsten 2017 sang Øystein "Ragnar" ved Operahuset i Nordfjordeid sin oppsetning av Sildagapet, og i Bergen sang han "Colline" i La Boheme av Puccini.

Høsten 2016 sang Øystein Gasparo i 2 forestillinger av Rita - Donizetti. Asker Kammermusikkfestival og Oslo Operafestival - Lørdagsopera.

Sommeren 2015 sang Øystein Figaro i 4 forestillinger av Figaros bryllup av Mozart på  Fossesholm Herregård og i Drammens teater. Drammen operakor. Regi: Einar Bjørge.  Dirigent: Steffen KammlerVåren 2014 sang Øystein Tevje i 6 forestillinger av Spelemann på taket i Drammens Teater. Musikalsk ledelse: Petter Anton Næss, Regi: Adam Levine

 

Høsten 2012 sang Øystein Sarastro i 15 forestillinger av Tryllefløyten ved  Kilden Teater- og Konserthus med Kristiansand symfoniorkester under  ledelse av Rolf Gupta.Ved Den norske Opera har Øystein gjort solistoppgaver som «Monterone» i Rigoletto, «Antonio» i Figaros bryllup, «Zuniga» i Carmen (turné), Nachtwächter i Die Meistersinger (konsertant), 2. Geharnischte» i Tryllefløyten, «Black Bob» /Vaktmesteren i Let's make an Opera,  «Notler» og «Ringeren» i Den 4de Nattevakt, Jailer i Tosca, Sersjanten i Manon Lescaut og «Ambrogio» i Barberen i Sevilla.I distriktsoperaene i Norge har Øystein har sunget roller som:

 

«Sprecher»  i Stein Winges Tryllefløyte på Oscarsborg festning.

«Superintendent Budd»  i Albert Herring og «Rochefort» i Anna Bolena ved  operafestivalen i Kristiansund.

«Neptun»  i Monteverdis opera Il ritorno d'Ulisse in patria under ledelse av Alan Curtis.

 «Colline» i La Boheme med Espen Selvik som dirigent og Helge Jordal som regisør.

 «Zuniga»  i Carmen i Drammen teater med Rune Bergmann som dirigent.

 

Øystein er mye benyttet som solist ved fremføring av kirkemusikalske verk i Norge. Han har sunget Mozart’s Requiem, Händels Messias og Skapelsen (både Raphael og Adam) mange ganger, Ceciliamessen av Hayden, Juleoratoriet og mange av Bach’s kantater samt  flere verker av H. Schütz, Paulusmessen av Mendelsohn og Beethovens 9de symfoni for å nevne noen.

 

I tillegg har Øystein hele tiden holdt romansekonserter, og spesialiteten er Brahms "Vier ernste gesãnge", Vaughan Williams "Songs of travell" og Grieg romanser.

Se: http://www.grieginbergen.com/program13_skre_lunde.html